miercuri, 17 octombrie 2012

Monstrul din Loch Ness

Un mare mit al vremurilor noastre este legat de monstrul din Loch Ness. Poze, cercetări, păreri, rapoarte. Păreri avizate însă sunt puține și de cele mai multe ori desfiinteaza foarte repede această gogoașă mediatică. De ce ar inventa cineva așa ceva ? Nu stau acum să analizez potențialul turistic oferit de un plesiosaur într-o zonă altfel uitată de lume - comme on !

Eu sunt un curios din fire și ușor mă înflăcărez la auzul veștilor extraordinare, fantastice, supranaturale. Mitul Loch Ness mi-a fost spulberat însă foarte devreme de un cercetător serios care a spus așa: Nu se poate să existe un animal așa de mare în acest lac deoarece nu-l poate susține lanțul trofic ! - Asta numesc eu argument irefutabil ! Calcul matematic, cât e de mare, cât trebuie să mănânce, ce poate mânca, există sau nu mâncare, qed !

Există totuși prădători care în ciuda tuturor aparențelor supraviețuiesc și atunci când lanțul trofic pare mult prea firav să-i întrețină. Aici mă refer la corporații. Care este ’lantul trofic’ care poate susține o corporație cu 50.000 de angajați care oferă servicii și oferă salarii medii de 2,000 EURO la ora actuală și care evident nu produc nimic ?

Și totuși aceste corporații, în mare parte în aceeași situație de non producători, reușesc cumva să trăiască și chiar să și prospere.

Oare cum ? Cred că există un singur răspuns posibil: baza lanțului trofic reușește cumva să-și regenereze mult peste așteptări resursele iar acei oameni productivi în adevăratul sens al cuvântului reușesc cumva să facă ceva supraomenesc producând suficient încât să întrețină ‘animalul’ flămând de target.

Până la urmă poate există și Nessie :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Consultant versus “Consultant” sau gândurile unui IT-st

O grămadă de companii oferă “consultanță”. Daca mergi sa-ți cumperi mobilă, un “consultant” drăguț îți va pune o serie de întrebări după ...